...where I lay my head is home


Queenstown
decembrie 2008

In drum dinspre Fox Glacier spre Queenstown aveam cateva opriri catre trasee turistice, dar nu am oprit la toate. Am mers vreo 20 de minute prin padure pana la niste piscine albastre dar am ratat un traseu catre o plaja cu pinguini albastrii sau cei cu sprancene galbene, nu mai stiu sigur. Apropiindu-ne de oras am vazut o priveliste superba, lac inconjurat de ape, un preview la ce avea sa ne incante in urmatoarele zile! Ne-am certat cateva minute in legatura cu denumirea parapantei (poate o fi parasuta, deltaplan etc.), pana la urma am votat ca e parapanta :) In Queenstown am fugit repede la gondola sa o mai prindem deschisa si am ramas surprinsi de cat de sus si de aburpt a fost traseul, cat despre priveliste, ce sa mai spunem… Sus am facut 5 ture cu luge-ul, majoritatea traseelor fiind mai lungi si mai rapide decat cele de la Rotorua, asa ca distractia a fost mai mare. Bug a reusit sa fure cateva poze cu noi la volan, fotografiind ecranul pe care se afisau pozele facute automat. Solutie romaneasca pentru a evita cei X dolari taxa daca am fi vrut sa le cumpam (nici nu mai stiu daca era asa de scump)… Oricum, a fost amuzant!

Seara am iesit in oras la masa, ne-am plimbat un pic pana am gasit ceva pe placul nostru, erau prea multe oferte! Orasul este foarte frumos, cu stadutze inguste, un centru plin de magazine si mici restaurante, ne-a surprins pe toti. A doua zi aveam program de voie, asa ca ne-am trezit din nou tarziu, si apoi am dat o raita prin magazine. Ne-am ales cu cateva haine si niste cadouri pentru acasa… Cand stai o luna departe, nici nu stii care este cel mai bun moment si loc, de unde sa cumperi ceva pentru cei dragi… daca gaseti ceva mai bun in orasul urmator? Dar daca nu mai gasesti nimic? Dupa ce ne-am linistit in Queenstown am facut o scurta vizita in Arrowtown, un mic orasel la vreo 20km distanta, o alta locatie pentru filmarile de la Lord of the Rings. Nu am reusit sa ne dam seama ce secvente din film s-au filmat aici, dar ne-a placut pentru ca era micut si cochet, si avea inghetata buna!

Inapoi in Queenstown, dupa ce Bug si Stef cochetasera ceva timp cu ideea de bungy jumping, am ajuns sa jucam mini golf :) . Distractie mare, dar de cu totul alt gen decat cea pentru care este recunoscut orasul . In Noua Zeelanda, probabili plictisiti de atata natura si liniste, oamenii au inventat cele mai extreme distractii, printre care si celebrul bungy jumping. Acum aici se poate distra lumea cu tot felul de sarituri, rafting extrem, parapanta, sarituri cu parasuta, si multe altele… Noi? Am ales mini-golf-ul :) Comparabil! Am gatit cina acasa, pe balcon, la un gratar nou nout, pe care am putut sa pregatim chiar si creveti, a fost excelent! Am privit apusul de pe terasa si nu ne vedea sa credem unde suntem si cat de frumos poate fi un simplu apus!

«Fox Glacier & Franz Josef Pregatirile»

Ce mai zice lumea:

2010-09-19 19:49:57 in urma cu 13 ani si 3 luni, Sandi a zis:

Claudiu, avem limita de caractere in comentarii deci e mai greu de raspuns direct aici :)

Trimite-ne un e-mail la 8luni.ro@gmail si vorbim.

2010-09-19 15:44:58 in urma cu 13 ani si 3 luni, Claudiu a zis:

Sal,
puneti-le si aici sa imi fac si eu o idee, pls...

2010-08-06 15:28:17 in urma cu 13 ani si 5 luni, Sandi si Stef a zis:

Nicu, ti-am lasat un mesaj direct pe adresa de e-mail.

2010-08-05 11:26:35 in urma cu 13 ani si 5 luni, Nicu a zis:

Ce costuri ar fi?
Si e mai frumos ca in Asia?
Cam cat timp e necesar...mar interesa mai multe tari din zona
Adr mea Nicsib@yahoo.com