...where I lay my head is home


Pregatirile
octombrie 2009

Ideea plecarii nici nu ne aducem aminte cum s-a instalat. Cert e ca ne-a traznit prin februarie-martie si am zis 'let's do this!' . De atunci am fost aproape sa ne razgandim de n ori, iar decizia finala am luat-o prin iunie, cand ne-am cumparat si biletele de avion pentru Rio. A urmat un pas mare, sa le spunem parintilor (pana atunci nu stia decat gasca noastra de prieteni) si parerile au variat de la 'mi se pare o idee proasta ce vreti voi sa faceti' pana la 'lasa-i domne sa plece' si 'ce interesant'. Si inca un pas, anuntul la serviciu, de care ne era oarecum teama. Am anuntat destul de devreme, in august parca, dar tot a fost cam tarziu :P.

In septembrie lucrurile au inceput deja sa se precipite, deadline-ul 29 octombrie se apropia din ce in ce mai repede. Am dat anunt cu apartamenul sa il inchiriem, am avut cateva telefoane, dar atat. Nimeni nu a venit sa si vada. Pana intr-o zi cand ne suna Dana sa ne puna in contact cu o colega a ei Gina. Am vorbit, ne-am vazut, si in 10 minute ne-am inteles, si spre usurarea si a noastra si a lor, de ambele parti erau 'oameni normali' :P . Apoi a fost un iures total: aranjat boxa sa primeasca o gramada de lucruri din casa, mutat la boxa vesela, carti, bicicleta, mingi, tot tot. Ne-am mutat din casa la inceputul lui Octombrie si acum stam pe la Dan si Dana, catelul, pe Rio l-am dus la tara la bunici si i-am pus sa promita ca nu il vor lega, ne-am aranjat cu vizele, ne-am facut vaccinele, mai facem vizite la dentist pe ultima suta de metri si asteptam ziua Z :)

Pentru lunile pe care le stam acolo nu avem nici un plan foarte detaliat, mai clare sunt doar primele saptamani, o sa fim cateva zile in Rio, sa ne revenim dupa calatoria cu avionul si sa ne obisnuim cu fusul orar (Rio e cu 4 ore in urma Bucurestiului) apoi mergem spre Foz de Iguazu, sa vedem cascada. Aici ne despartim de grup pentru 2 saptamani, ei merg spre Salta si Bolivia, iar noi mai stam un pic in Foz, sa vedem si centrala de la Itaipu si apoi mergem spre Buenos Aires, unde o sa fim timp de 7 zile. Ne vedem cu gasca din nou in Mendoza, Argentina la mijlocul lui noiembrie.

Mergem cu ei pana in Ushuaia, de unde ei se duc in Buenos Aires cu avionul, de acolo inapoi spre Rio si apoi in Romania. Noi ramanem singuri in Ushuaia si o luam la pas (sau mai bine zis bus) catre Chile, Santiago. In Santiago zabovim oleaca, sa ne gasim 4 roti pe care sa continuam pana la sfarsitul excursiei. Vrem sa cumparam o masina gen motorhome, sa colindam America Latina si apoi sa o vindem inapoi in Santiago (inapoi aici pentru ca nu prea se poate sa vindem in alta parte). Vrem sa ne oprim unde vrem si sa stam cat vrem, facem poze si le punem aici cat de des putem :)

Acestea fiind zise, hasta luego!

Sandi & Stefan

«Queenstown Rio de Janeiro»

Ce mai zice lumea:

2013-03-27 17:03:24 in urma cu 10 ani si 9 luni, Sandi a zis:

Ovidiu,
Te duci in Argentina pentru 2 zile? :) Esti in Santiago si dai o fuga pana in Mendoza, sau cum te organizezi? Te mai duci si in alta parte in Argentina, sau doar in Mendoza?

Apropos de cazare, noi am rezervat in avans pt ca veneam de departe si nu stiam ce gasim pe loc. Dar nu cred ca e musai sa rezervi in avans, oferta e maricica, si nu se aglomereaza prea des.

2013-03-27 16:25:01 in urma cu 10 ani si 9 luni, Ovidiu a zis:

Planific o calatorie in Argentina ( numai Argentina + Mendoza pentru 2 zile )
Am luat deja biletele de avion si va intreb daca ati facut rezervari la cazare inainte sau ati gasit la fata locului ?
Din pacate nu am timp sa pot calatori prin tara cu transportul in comun sau masina ; mi-ar fi placut foarte mult sa pot face asta pe motocicleta :) Foarte mult
Multumesc anticipat

2010-04-30 01:09:42 in urma cu 13 ani si 9 luni, Sandi a zis:

Buna Cristina, si multumim de mesaj! Bafta cu pregatirile pentru America de Sud, si daca te putem ajuta cu vreo informatie, un sfat, orice, da-ne un mail la 8luni.ro@gmail.com

2010-04-27 09:35:28 in urma cu 13 ani si 9 luni, Cristina a zis:

Buna,
V-am descoperit site-ul fix in urma cu o zi , asta datorita lui Imperator.Am sorbit fiecare fraza - fotografie - gand , postate pe aceasta pagina ! Ruta Rio/Foz/Montevideo/Buenos Aires sper sa o fac anul viitor.Insa pina atunci , v-am trecut la \"favorites\" si va accesez in fiecare dimineata, la cafeau de la birou.
Calatorie placuta !

2010-04-08 23:09:36 in urma cu 13 ani si 9 luni, Cam a zis:

Buna,
Uitasem unde v am scris mesajul, multumesc de raspuns.
Va doresc sa aveti in continuare o Calatorie placuta, si poate va mai ganditi o daca daca va mai intoarceti:)

2010-03-27 14:45:03 in urma cu 13 ani si 10 luni, Sandi si Stef a zis:

Buna Cam, banii vin din economii. Initial ne gandeam poate vom lucra in aceste 8 luni, dar nu a iesit asa cum credeam, asa ca ne limitam la economii.

2010-03-27 00:42:42 in urma cu 13 ani si 10 luni, Cam a zis:

Buna, va invidiez:) si vreau sa va intreb de unde va vin bani daca v ati lasat joburile?