...where I lay my head is home


Inainte de plecare
martie 2008

In cele 6 zile cat am stat in Africa de Sud ne-am gandit mereu ca nu se stie niciodata cate ocazii ai sa ajungi in Cape Town. Asa ca am profitat cat am putut de mult de timpul pe care l-am avut la dispozitie. In ultima zi, cand aveam avion pe la 3 dupa-amiaza, ne-am trezit din nou devreme si ne-am organizat sa folosim cat mai bine timpul. Unii dintre noi s-au trezit chiar prea devreme…. Of… cu tehnologia asta moderna… Tinand cont ca in Cape Town am ramas pe acelasi fus orar ca in tara, nu am mai schimbat setarile telefonului mobil, pe care eu il folosesc si pe post de ceas. Totul bine si frumos, pana duminica dimineatza. Cand am uitat ca in Romania se trece la ora de vara, si pierdem o ora. M-am trezit frumos la 8, doar ca in Africa de Sud era abia 7. Din pacate nu aveam de unde sa stiu… pentru ca nu aveam alt ceas iar mobilul se reglase automat la noua ora din Romania. Cand am coborat la micul dejun am dat peste o alta victima, Sebi, care avea aceeasi problema ca mine, insa el se prinsese deja ca ceva nu este in regula, insa nu avea cu cine sa verifice realitatea. Am venit eu si l-am zapacit si mai tare, cand i-am spus ca e ok, e 8 jumate… Ei bine, nu… Era abia 7 jumate… Off… Asta e… am stat la o cafea lunga… rand pe rand au aparut si ceilalti, un pic mai odihniti decat noi :) Ne-am impartit din nou pe gasti, noi am mers intai pe malul Atlanticului, sa il vedem si noi pe zi, si sa ne bagam picioarele un pic in apa. Asa… cat sa bifam momentul. Ramane sa fac baie data viitoare :) Am reusit sa mai cumparam niste chestii de la cativa vanzatori de pe malul marii…. Turisti disperati!

Dupa Atlantic a urmat o vizita la o Vinarie, unde ne-am simtit extraordinar de bine… O fi avut un pic de legatura si cu faptul ca am testat 5 feluri de vin pe stomacul mai mult gol… dar era si foarte frumos, pe bune! Noi am facut rezervare acolo pe ultima suta de metrii, asa ca am prins loc intr-o curte interioara a restaurantului. Dar cu adevarat fain era faptul ca daca vroiai, puteai sa servesti masa la picnic. Iti dadeau ei un loc pe iarba, sub niste nuci, paturica, cos cu mancare, si evident… vin. Excelent!

Am vazut si o veverita…

Am mancat din nou pe maretie, fructe de mare, iar Mara si-a luat un platou cu tot feluri de mancaruri locale, cu sosuri… yammy!

Apoi in viteza maxima spre aeroport :) Turkish Airlines, cu escala la Johanesburg, si schimbare in Istanbul. Nu cine stie ce servicii… de fapt cam deloc… Bine ca cel putin aveau scaune mai comode, si am reusit sa dormim cateva ore. Asta a fost aventura in Cape Town, 6 zile din care cam 2 zile si jumatate de turism. Foarte fain, sper sa ma intorc intr-o zi si cu restul gastii!

«Animalute si malul oceanului Hong Kong»

Ce mai zice lumea:

2010-09-20 17:32:42 in urma cu 13 ani si 3 luni, ale a zis:

tare