...where I lay my head is home


Cape Point si Boulders Beach
martie 2008

A doua zi a inceput pe turism abia pe la pranz. Era atat de ciudat sa fim in Africa de Sud de ceva ore, si inca sa nu fi scos nasul din hotel… Era ziua lui tata, si as fi vrut sa il sun de la prima ora, dar imi era teama ca ma intreaba ce am vazut pe acolo si era ciudat sa ii spun ca inca nu am vazut nimic. Pana la urma ne-am suit in masina si am plecat spre Capul Bunei Sperante, fara sa stim exact ce si cum vom face. Noroc ca aveam ghid, pe Kate, de la casa de productie din Cape Town. Pe drum am aflat ca de fapt cel mai sudic punct din Africa este Cape Point, iar ei, cei din Cape Town, numesc Cape of Good Hope (Capul Bunei Sperante) toata zona din jurul orasului, nu doar un punct pe coasta. Detalii…. ca sa zic asa :) Pe drum nu stiam la ce sa ne uitam mai intai, ce sa pozam, daca sa ii spunem sa oprim undeva…. Si Mara se auzea in continuare din spate… “Doamne…. nu-mi vine sa cred unde suntem!”. Ne-am oprit la un moment dat sa facem poze, fix intr-un punct de belvedere celebru… evident, am uitat cum se cheama…. Batea un vant…. nu stiu cum sa spun cu ce era frate sau sora… oricum, ne-am simtit cu totii mai slabuti decat eram, pentru ca simteam ca in orice moment ne poate lua o rafala de vant pe sus.

Am continuat apoi drumul catre Cape Point, si ne-am mai oprit doar cand am mai vazut niste babuini pe drum. Super uimire prima data, pentru ca eram fix in localitate, si am vazut un babuin pe marginea drumului, destul de aproape de niste oameni, ca si cum statea in statie sa astepte autobuzul. L-am vazut apoi cum traverseaza strada printre masini si se duce pe dupa niste garduri. L-am urmarit si am dat peste o gashca intreaga de babuini, si cu pui etc. Am aflat de la Kate ca probabil aveau in plan sa intre intr-o casa sa fure ceva de mancare. Cica sunt super obisnuiti cu oamenii si sunt foarte hoti, tocmai de asta turistilor nu li se da voie sa dea animalelor de mancare.

Polul Sud, la o distanta de 6 mii de kilometrii printre ape. Mult sau putin?

Florile de la capatul pamantului :) Prima este aloe vera, a doua habar nu am!

Urmatorul punct de oprire a fost pe coasta Atlanticului, Boulders Beach. Unde, pe langa peisajul super fain, am mai avut si alte surprize :)

Meet mister Pinguin! :) Singur, pe dune, la apus! Un adevarat Clint Eastwood! Un pic mai departe am dat si peste prietenii lui, intr-o mare de sunete de toate felurile. Surprinzator a fost ca in comunitatea asta de pinguini, nu era cum am tot vazut pe Discovery. Parea ca fiecare pinguin era cu treaba lui, intr-o etapa de viata diferita: unii aveau pui mici si aveau grija de ei, altii erau intr-o gashca zgomotoasa si se plimbau prin tufisuri, ca niste adolescenti rebeli, altii se curtau… altii faceau baie in ocean… Super distractie!

Seara am iesit la un restaurant din centru, celebru pentru fructele de mare. Ne-am lasat pe mana baietilor, care au comandat numai bunatati, a fost o masa excelenta! Imi plac fructele de mare la nebunie!

«Cape Town - here we come Prin oras si pe langa»

Ce mai zice lumea:

2010-09-20 17:24:31 in urma cu 14 ani si o luna, ale a zis:

ce nota ati da oceanului?

2010-09-16 17:07:08 in urma cu 14 ani si o luna, Stefan a zis:

Multumim pt corectare, A. Te mai asteptam pe site!

2010-09-03 19:57:54 in urma cu 14 ani si 2 luni, A. a zis:

\"Urmatorul punct de oprire a fost pe coasta Pacificului, Boulders Beach.\"

Nţ, nu se poate! Pacificul n-are ce căuta pe-aici! Poate Atlanticul.