...where I lay my head is home


Animalute si malul oceanului
martie 2008

Safari si din nou mall, dar mai mult plimbare pe malul oceanului Safari e foarte mult spus pentru ce am facut in ziua asta, dar parca nici gradina zoologica foarte mare nu este ok. Nu stiu… dupa ce ma duc intr-un safari pe bune, si vad si o gradina zoologica foarte mare o sa revin aici sa spun cu ce a semanat mai mult. Oricum, mie mi-a placut foarte mult. Am fost la un fel de ferma, undeva la vreo ora jumate de Cape Town. O bucata de pamant destul de mare, unde un nene adunase o gramada de animale, si le lasase sa zburde libere. In afara de trei lei care au fost nascuti in captivitate si care erau tinuti intr-un “separeu” si niste crocodili care aveau si ei o casuta cu lac, intr-un zona diferita, restul animalelor erau la gramada, in ferma. Drumul spre ferma a fost usor ireal. Era destul de devreme cand am plecat de la hotel. In plus, deja era a 6-a zi de cand plecasem de acasa si eram cu totii cam obositi, majoritatea dormeau in spate. Eu am stat in fatza, langa Kate. Peisajul era de pe alta planeta, cu ceatza si soare, cu lumea care se trezea la viata! La un moment dat era super soare in fatza, i-am si spus lui Kate ca nu stiu cum mai reusea sa conduca, pentru ca nu se mai vedea nimic.

Am ajuns la ferma pe la 8 si mai intai am mancat micul dejun, apoi a inceput traseul. Toata ferma era inconjurata de un gard electric, iar noi ne-am plimbat intr-ul fel de 4X4 modificat sa incapa cat mai multa lume :). Cred ca am fost 20 de persoane in masina, pe 5 randuri, intr-o masina foarte inalta, dar fara protectie in lateral. Ghidul era un tip foarte vorbaret si usor teatral, incerca sa fie cat mai interactiv in oferirea de informatii. Primele animale pe care le-am vazut, chiar inainte de a intra in ferma, au fost doi elefanti. Erau frati, si fusesera adusi dintr-o alta rezervatie, restul familiei lor murise, nu mai tin minte de ce. Erau destul de vedete in ferma, desi erau destul de obraznici, multi copaci purtand semne adanci dupa intalnirile cu elefantii…

Urmatorul animal a fost springbok-ul, mascota echipei lor de rubgy, de asta i-am retinut numele :) Am continuat plimbarea, oprind de fiecare data cand ne intalneam cu un animal. La inceput, cand am dat peste multe animale chiar langa intrare, am avut clar senzatia de artificial, ca si cum ne uitam la o piesa de teatru. Dar pe masura ce inaintam si vedeam si alte animale, mi-am dat seama ca desi erau aduse acolo de prin alte parti, si erau inconjurate de un gard electric, pana la urma viata animalelor de acolo era guvernata de aceleasi legi ca in salbaticie. Am vazut un caz de fost leader de turma care pierduse batalia cu un challenger si acum era ranit si singur, in timp ce invingatorul era in mare forma, si probabil iubit de toata lumea :) Cel mai fioros animal peste care am dat a fost bivolul. Pentru ca parea mare, gras si lent, dar de fapt putea sa lase niste urme serioase in masina cu care eram noi. Ghidul parea si el pus la respect de animalutzele astea. Sunt sigura ca era si parte din show, dar eu m-am bucurat cand am plecat de acolo.

Dupa ce am scapat de bivol am dat de animalutze mai mici si mai prietenoase :)

Leii erau intr-o rezerva separata, doua femele si un mascul. Super frumosi, si relaxati, obisnuiti cu oamenii. Mi-au placut pentru ca pareau ok, nu cum imi aduceam eu aminte de leii de la gradina zoologica, care se plimba stresati dintr-un colt in altul. Niste pisici mari… Care s-au jucat cu Semida, cand le-a provocat cu un bat pe la mustati… Banuiesc ca daca tot au avut ghinionul de a se naste in captivitate, ceea ce le-a taiat din start sansa de a ajunge vreodata in salbaticie, viata aici la ferma nu e chiar asa de rea…

Asta a fost safari-ul nostru. Mie mi-a placut, cred ca a fost o experienta foarte faina, pe care era pacat sa o ratam. Sper sa revin in curand pentru un safari pe bune! Dupa ce ne-am intors in oras am spar gashca din nou, eu si Mara am mers in port. Ne-am asezat la o masa si am lenevit :)

Dupa ce s-a intunecat am mai dat o raita prin mall. De data asta am reusit sa cumpar tricourile pentru baieti.

«Prin oras si pe langa Inainte de plecare»

Ce mai zice lumea:

2010-09-20 17:31:39 in urma cu 14 ani si o luna, ale a zis:

pozele sunt uluitore